Meer resultaten voor coaching medewerkers

coaching medewerkers
Vier simpele acties om onvoldoende functionerende medewerkers te coachen De Valk Leadership Company.
Mijn idee is dat jij deze mensen extra coaching geeft om te zorgen dat zij beter gaan functioneren. Eerlijk gezegd zie ik vaak dat de aandacht van de manager hier niet primair naar toegaat. Daarom wil ik in dit blog graag een viertal simpele acties beschrijven om de niet goed presterende medewerkers te coachen.
zelf vliegen
Competenties en Ontwikkeltips: Coachen van medewerkers Ixly.
Zorgt dat medewerkers de benodigde training ontvangen, doet dat eventueel zelf. Maakt duidelijk wat medewerkers goed doen en beter kunnen doen, geeft opbouwende feedback. Geeft erkenning en waardering voor persoonlijke ontwikkeling. Complimenteert medewerkers en geeft hen aandacht. Geeft medewerkers voldoende ruimte en middelen om beslissingen en initiatieven te kunnen nemen.
taxi
Coaching Medewerkers 4Human.
Persoonlijke ontwikkeling is op veel gebieden life coaching, business coaching, management coaching, stress coaching, omgaan met medewerkers, vitaliteit coaching, coaching op gebied van zingeving team coaching, en veelal maatwerkbegeleiding. Ons succes ligt in de praktische insteek van begeleiding en coaching.
training leidinggeven
Is coaching de taak van een leider? MT.nl.
Het lijdt geen twijfel dat medewerkers voordeel halen uit coaching. Maar is dat ook zo voor jou, als leider? Heeft het zin om tijd en energie te steken in coaching terwijl er heel wat andere dingen op je to-dolijstje staan?
training leidinggeven
Hoe leer ik coachend leidinggeven? Praktische handvaten om je medewerkers te coachen MKB Servicedesk.
Praktische handvaten om je medewerkers te coachen. Personeel aansturen is geen simpel trucje dat je even onder de knie krijgt. Je wil leiderschap uitstralen en je wil doeltreffend zijn. Wat dacht je van coachend leidinggeven? Leidinggeven is topsport. Marc Lammers, oud bondscoach van het Nederlandse hockeyteam, zegt dat coaching te maken heeft met durf, leiderschap, samenwerken en je kwetsbaar opstellen.
Van sturen naar coachen in 4 stappen MT.nl.
Uit onderzoek dat enkele jaren geleden werd gedaan, bleek dat 91 procent van de leidinggevenden vond dat ze over coachende vaardigheden beschikten. Maar medewerkers beoordeelden de coachende vaardigheden van hun leidinggevenden met gemiddeld een 6. Team versus individuele coaching. Een belangrijk onderscheid moet overigens worden gemaakt tussen teamcoaching of coachend leidinggeven enerzijds, en individuele coaching anderzijds.
Training: Coaching van medewerkers; Concepten van begeleiden en motiveren. Springest.
Een belangrijke bijdrage tot het succes van medewerkers is de directe begeleiding coachen en het permanent motiveren door de direct leidinggevenden. Het is essentieel dat medewerkers op zowel sterke als minder sterke punten in hun handelen constructief worden aangesproken. Als er niet aan vakkundige en constante coaching wordt gedaan kunnen medewerkers zich nooit ontwikkelen tot een hoog niveau qua professionaliteit.
Trainingen Coaching.
Coaching on the spot. Met een individuele, on the spot coaching, begeleiden we medewerkers individueel in de eigen praktijk. De coach observeert medewerkers tijdens de dagelijkse werkzaamheden, er is aandacht voor verbeterenpunten die concreet leiden naar verbetering van klantcontact. Lees meer over coaching on the spot.

Contacteer ons